Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 μεσαίο αυγό
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 1/2 κ.γ σόδα μαγειρική
- 50 γρ. κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
- 50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 50 γρ. κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
Έκτελεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης κι ανακατεύουμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Έπειτα προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα κι εντωμεταξύ, ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες.
Αμέσως μετά, σταματάμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, τη βανίλια και τις σοκολάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα για ακόμα 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
Τέλος τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και αφού το καλύψουμε καλά το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Αφού παγώσει το ζυμάρι μας φτιάχνουμε μπάλες cookies των 70 γραμμαρίων περίπου πιέζοντας τις ελαφρώς στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας μεγάλα κενά μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο απλώνουν πολύ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά ακριβώς και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Τα καλύτερα soft cookies που έχω φτιάξει ποτέ! Ευχαριστούμε για τις εύκολες και επιτυχημένες συνταγές! 🙏🏻
exthes ta eftiaksa mou vgikane gamata…..
Ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές σου, τα καλύτερα cookies, ανάρπαστα γίνονται, μας έχεις κάνει pastry chef και δεν θα αγοράσω ποτέ ξανά έτοιμα!
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!
Καλησπέρα. Μπορώ να ανακάτεψω το βούτυρο με την ζάχαρη με μίξερ χειρός?
Καλησπέρα σας. Μπορώ να χτυπήσω το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μίξερ χειρός?
Και βέβαια!! Καλή σας επιτυχία!!
Πραγματικά υπέροχα cookies! Τα έφτιαξα με την κλασική κουβερτούρα μόνο, γιατί δεν είχα τις άλλες.
Δίκιο έχει η Μιχαέλα που είναι τα αγαπημένα της!