Σοκολάτα με Καραμέλα και Φυστίκι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 350 γρ κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ PATISSERIE
  • 200 γρ. ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα
  • 50 γρ. αλμυρά φυστίκια Peanuts

 

Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τα 250 γρ. από την κουβερτούρα και τα υπόλοιπα 100 γρ. τα
κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.

Όταν η κουβερτούρα μας λιώσει, κατεβάζουμε το μπεν μαρί από την φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα που έχουμε ψιλοκόψει.

Αφού περάσει ένα λεπτό, αμέσως μετά, ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να
γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σοκολάτας.

Στη συνέχεια, παίρνουμε μια θήκη για μάφιν, τοποθετούμε 6 χάρτινες φόρμες και γεμίζουμε το κάθε φορμάκι με 35-40 γραμμάρια από την λιωμένη σοκολάτα.

Έπειτα, παίρνουμε ένα πινέλο και βουτώντας το στη λιωμένη σοκολάτα που έχει μέσα το κάθε φορμάκι, απλώνουμε καλά σοκολάτα σε όλη την εσωτερική του επιφάνεια.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 λεπτό να παγώσουν ελαφρώς και αμέσως μετά με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, γεμίζουμε όλα τα φορμάκια μας με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, μέχρι τα 3/4.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε πάνω στην καραμέλα όσα φυστίκια επιθυμούμε και τέλος γεμίζουμε με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

3 Responses to Σοκολάτα με Καραμέλα και Φυστίκι

  1. labros kiritsis 15 Απριλίου, 2022 at 6:27 μμ #

    labros apo zakyntho,se eyxaristoyme poly dhmhtrh

  2. Ποπη Δασκαλοπουλου 24 Απριλίου, 2022 at 2:04 μμ #

    Εξαιρετικο .
    Πολυ κατατοπιστικη κατασκευη!

  3. Ποπη Δασκαλοπουλου 24 Απριλίου, 2022 at 2:05 μμ #

    Εξαιρετικο

Αφήστε μια απάντηση