Υλικά
- 300 γρ. ινδοκάρυδο
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ. κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο.
Έπειτα, παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε το ινδοκάρυδο και από πάνω το περιχύνουμε με το μείγμα από το κατσαρολάκι μας. Ανακατεύουμε καλά φορώντας γάντια μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Aφού κρυώσει ελαφρώς το μείγμα, φτιάχνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά. Σε αυτήν τη φάση τα μπαλάκια μας θα είναι λίγο ανομοιόμορφα.
Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα 200 γρ. κουβερτούρας. Μέχρι να λιώσουν, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε.
Αφού λιώσει η κουβερτούρα μας την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη που έχουμε ψιλοκόψει σε μικρά κομμάτια. Με μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κουβερτούρα.
Βγάζουμε τις τρούφες μας από την κατάψυξη και τις ξαναπλάθουμε ελαφρώς για να τους δώσουμε πιο λείο και στρογγυλό σχήμα. Με την βοήθεια 2 πηρουνιών τις βουτάμε μια μια στην λιωμένη κουβερτούρα. Στο ένα πιρούνι κάθεται επάνω η τρούφα μας και με το άλλο τραβάμε την περιττή σοκολάτα που τρέχει κάτω από το πρώτο πιρούνι που κάθεται η τρούφα μας.
Έπειτα τοποθετούμε τις τρούφες σε ένα μεγάλο πιάτο ή ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Προαιρετικά τις πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο ινδοκάρυδο.
Τέλος αφήνουμε να παγώσει η επικάλυψη σοκολάτας. Αμέσως μετά, τοποθετούμε τις τρούφες στην κατάψυξη σε περίπτωση που τις θέλουμε παγωμένες ή στην συντήρηση, ώστε να μείνουν απλά δροσερές.
perfect Dimitris