Σου με Τραγανή Επικάλυψη

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την επικάλυψη 

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τα σου

  • 160 ml νερό
  • 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 150 γρ.  βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. αυγά
  • 1 βανιλίνη

Εκτέλεση για την επικάλυψη
Βάζουμε όλα μας τα υλικά στο μίξερ και με το φτερό ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε το ζυμάρι μας ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγουμε σε πάχος περίπου 3 χιλιοστά. Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Εκτέλεση για την ζύμη των σου
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα, το νερό, την βανίλια ,την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο, που πριν έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.

Αμέσως μετά, μόλις πάρει βράση το μείγμα μας, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας έντονα με μια ξύλινη κουτάλα.

Αφού γίνει ένα ζυμαράκι, το τσιγαρίζουμε για περίπου ένα λεπτό σε δυνατή φωτιά.

Έπειτα, αδειάζουμε το ζυμαράκι μας στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, που πριν έχουμε χτυπήσει και ζυγίσει προσεκτικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να τα απορροφήσει το ζυμάρι μας.

Στη συνέχεια, βάζουμε το ζυμάρι σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, που πριν έχουμε τοποθετήσει μια ίσια μύτη και κάνουμε τα σου μας σε ένα ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Βγάζουμε από την κατάψυξη την τραγανή επικάλυψη και με κουπ-πατ κόβουμε δίσκους στο μέγεθος που έχουν τα σου μας.
Τοποθετούμε πάνω στα σου μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε σίτα να κρυώνουν και γεμίζουμε με ότι μας αρέσει τα σου μας.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση