Τάρτα με Φράουλες και Κρέμα Πατισερί

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά για την τάρτα

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK®
  • 4 κρόκους από μεσαία αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι ή ένα πορτοκάλι

Υλικά για την κρέμα

  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεσαία αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος LURPAK®
  • 1 βανίλια
  • Φράουλες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση για την τάρτα:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τους κρόκους.

Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το ξύσμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα τριμμένο ζυμαράκι.

Αμέσως μετά, κάνουμε το ζυμαράκι μια μπάλα, το τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Αφού παγώσει το ζυμάρι, το τοποθετούμε ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά και το ανοίγουμε στη διάμετρο της ταρτιέρας μας. Έπειτα το τοποθέτουμε στην ταρτιέρα. Αφαιρούμε ό,τι περισσεύει από το ζυμάρι και το απλώνουμε καλά με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια.

Για να ψήσουμε σωστά την τάρτα μας, κάνουμε τρύπες σε όλο τον πάτο της με ένα πιρούνι και απλώνουμε από πάνω μεμβράνη που να καλύπτει όλη την ταρτιέρα.

Γεμίζουμε καλά το εσωτερικό της τάρτας με αλεύρι και αμέσως μετά φέρνουμε εσωτερικά την μεμβράνη που περισσεύει έξω από την ταρτιέρα μας και ακουμπάμε πάνω στο αλεύρι έτσι ώστε να μην καλύπτονται από πάνω τα τοιχώματα της τάρτας μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.

Τέλος, αφαιρούμε τη μεμβράνη με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Εκτέλεση για την κρέμα πατισερί:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ζεσταίνουμε μέχρι πριν πάρουν βράση.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Αφού γίνουν ένα μείγμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο όλο το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε πάλι στο κατσαρολάκι μας όλο το μείγμα (προαιρετικά το περνάμε πριν από ένα σουρωτήρι). Το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Έπειτα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελάδος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει η κρέμα όλο το βούτυρο.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πολύ καλά επάνω της ώστε να μην πάρει αέρα και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Αφού κρυώσει, τη χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει ή την ανακατεύουμε στο μίξερ με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Απλώνουμε την αφράτη κρέμα μας μέσα στην ψημένη τάρτα και από πάνω κόβουμε και γαρνίρουμε με όποιο τρόπο θέλουμε τις φράουλες.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

7 Responses to Τάρτα με Φράουλες και Κρέμα Πατισερί

  1. Katerina 21 Μαρτίου, 2021 at 9:33 πμ #

    ouaou

  2. Nantina 30 Απριλίου, 2021 at 7:07 μμ #

    Τέλεια συνταγή! Απλά πρόσθεσα στην κρέμα λίγο αμύγδαλο τριμμένο..

  3. Ζοι 22 Ιουνίου, 2021 at 11:12 πμ #

    Γίνεται αντί για κορν φλάουρ να βαλω αλεύρι.. Μενω εξωτερικό κ δεν ξέρω αν έχουν..

    • Dimitrios Makriniotis 22 Ιουνίου, 2021 at 5:12 μμ #

      Αν δεν βρείτε corn flour, θα βρειτε σίγουρα rise flour!! Χρησιμοποιείστε αυτό! Καλη σας επιτυχία!!

  4. Ζωη Πετροσιαν 24 Ιουνίου, 2021 at 4:08 μμ #

    Ευχαριστώ πολύ!!!

  5. Ζωη 27 Μαΐου, 2022 at 1:27 μμ #

    Καλησπερα! Μπαινει η μεμβράνη στο φουρνο κατα το ψήσιμο;;

  6. Chara 25 Ιουλίου, 2023 at 9:57 μμ #

    Κααλησπέρα, τα αυγα για την κρεμα ειναι ολόκληρα ή μόνο οι κρόκοι;

Αφήστε μια απάντηση