Υλικά για την τάρτα
- 200 γρ. μπισκότα ουδέτερα της αρεσκείας σας
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
Υλικά για την κρέμα
- 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 400 ml γάλα πλήρες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 μεσαίο αυγό
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
- 6-7 βερίκοκα
Εκτέλεση για την βάση
Σε ένα μούλτι, τρίβουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Έπειτα, σε ένα μπρίκι, λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφού λιώσει, το
ρίχνουμε πάνω από τα τριμμένα μπισκότα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα
ομοιογενές μείγμα.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε μια αντικολλητική ταρτιέρα, διαμέτρου 24 εκατοστών και το απλώνουμε παντού με ένα ποτήρι που έχει ίσιο πάτο ή με ένα κουτάλι, πιέζοντας το μπισκότο ώστε να γίνει μία ομοιόμορφη βάση και να δημιουργηθεί περιμετρικά ένα τείχος από μπισκότο.
Τέλος, τοποθετούμε για λίγη ώρα στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε όλα μας τα υλικά για την κρέμα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά,
ανακατεύοντας με ένα σύρμα καλά.
Μόλις η κρέμα σφίξει, αποσύρουμε από την φωτιά, την αδειάζουμε πάνω από την μπισκοτένια βάση μας και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού.
Έπειτα, ανοίγουμε τα βερίκοκα στην μέση και αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια τους
τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια της τάρτας τα βερίκοκα με την εξωτερική τους πλευρά
προς τα πάνω.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα στους 160-170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αν θέλουμε η τάρτα μας να είναι πιο γλυκιά, μπορούμε αντί για φρέσκα βερίκοκα, στην
θέση τους να χρησιμοποιήσουμε βερίκοκα κομπόστα, που πριν έχουμε στραγγίξει καλά.
Αν χρησιμοποιησουμε βερικοκο κομποστα, τα ψηνουμε κανονικα κι αυτα οπως τα φρεσκα;