Υλικά για την τάρτα
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 4 κρόκους αυγών
- Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
Υλικά για την κρέμα
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 2 μεσαία αυγά
- Ροδάκινα VERMINA ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας
Εκτέλεση για την τάρτα
Στο μίξερ με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να τους πάρει το μείγμα.
Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το ξυσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
Τέλος, τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα .
Εκτέλεση για την κρέμα
Στο μίξερ με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα όλα μας τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Στήσιμο τάρτας
Αφού έχει ξεκουραστεί το ζυμάρι της τάρτας μας, παίρνουμε δυο αντικολλητικά χαρτιά το τοποθετούμε ανάμεσα και με έναν πλάστη το ανοίγουμε στο μέγεθος μιας ταρτιέρας 22 εκ. περίπου.
Έπειτα απλώνουμε πάνω στην τάρτα μας την κρέμα frangipane και από πάνω τοποθετούμε σε όλη την επιφάνειά της, λεπτοκομμένες φέτες ροδάκινο με τη φλούδα τους.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.