Υλικά για την τάρτα
- 110 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ παγωμένο νερό
- 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. αλμυρά φιστίκια
Υλικά για την γκανάζ
- 250 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση για την τάρτα
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαν άμμος.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κρύο νερό μέχρι να σφίξει το ζυμάρι μας.
Αμέσως μετά, απλώνουμε σε μια ταρτιέρα και μέσα της βάζουμε μεμβράνη που γεμίζουμε με αλεύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 10 λεπτά και αμέσως μετά αφαιρούμε την μεμβράνη με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για αλλά 25 λεπτά.
Αφού είναι έτοιμη η τάρτα απλώνουμε μέσα της καραμελωμένο ζαχαρούχο και από πάνω βάζουμε αλμύρα φιστίκια.
Τέλος, σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Απλώνουμε την γκανάζ πάνω από την καραμέλα με τα φιστίκια και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Μπράβο σεφ panda άξιος.
Εξαιρετική συνταγή και φαίνεται πανεύκολη. Θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία! Ήθελα όμως να σας ρωτήσω αν ταιριάζουν κι άλλοι ξηροί καρποί, όπως φυστίκια αιγίνης ή pecan;
Το έφτιαξα με φυστίκια Αιγίνης. Τέλειο💥💥💥💥