Υλικά για τη βάση
- 300 γρ. μπισκότα της επιλογής σας
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 100 γρ. πραλίνα NuCrema
- 100 γρ. κουβερτούρα Υγείας ΙΟΝ
Υλικά για τη γέμιση
- 200 γρ. κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
- 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
Εκτέλεση για τη βάση:
Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βούτυρο με την πραλίνα και την κουβερτούρα.
Έπειτα τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα μας μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη και αμέσως μετά τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το βούτυρο, την πραλίνα και τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα πατώντας καλά σε μια ταρτιέρα 22-24 εκατοστών.
Τέλος βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο να παγώσει για μισή ώρα τουλάχιστον.
Εκτέλεση για τη γέμιση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
Έπειτα παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα που πριν έχουμε ψιλοκόψει και την περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μια μαρίζ καλά και μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Αμέσως μετά βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο, αδειάζουμε μέσα τη γκανάζ σοκολάτας και τη βάζουμε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
ax ti mas kaneis vre Dimitri mou;)
Τέλειο!! Θα το φτιάξω αμεσα. Το είδα και στο στούντιο 4. Μια ερώτηση όμως . Την πραλινα με τί μπορώ να την αντικαταστήσω? Έχουμε θέμα αλλεργίας σε ξηρούς καρπούς. Ευχαριστώ