Υλικά για τη βάση
- 225 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
Υλικά για την κρέμα
- 750 γρ. τυρί κρέμα Arla
- 200 ml κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 30 ml χυμό φρέσκου λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση για τη βάση
Σε ένα μούλτι βάζουμε τα μπισκότα, τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε
ένα μπολ.
Έπειτα, σε ένα μπρίκι, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και αμέσως μετά το
περιχύνουμε στα τριμμένα μπισκότα, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα
ομοιόμορφο μείγμα και το βούτυρο να απλωθεί παντού.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο ίσιο πιάτο, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και
τοποθετούμε πάνω του ένα τσέρκι 24-26 εκατοστών.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου μέσα στο τσέρκι και με ένα κουτάλι το απλώνουμε παντού, πιέζοντας καλά ώστε να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη επίπεδη βάση.
Τέλος, τοποθετούμε τη βάση μας στο ψυγείο για 20 λεπτά τουλάχιστον.
Εκτέλεση για την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα, σε
μέτρια ταχύτητα, μέχρι η κρέμα να σφίξει.
Στήσιμο γλυκού
Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, βγάζουμε τη βάση απ’ το ψυγείο, αδειάζουμε πάνω την κρέμα
και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Τέλος, βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες και έπειτα το γαρνίρουμε με μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της επιλογής μας.
Στο video βάζετε 250 γρ τυρί κρέμα. Τελικά 250γρ η750γρ.
Όσα σας γράφω… 750γρ.
Συγχαρητήρια!! Θα το δοκιμάσω να το κάνω αυτές τις μέρες. 🙂
Καλή σας επιτυχία!!
κάποιες φορές η κρέμα δεν στέκεται και όταν κόβω κομμάτι χύνεται απ έξω και κάποιες φορές στέκεται κανονικά όπως πρέπει . τα υλικά και οι ποσότητα είναι κάθε φορά ίδια ,το μόνο που δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η διάρκεια που τα χτυπάω στο μιξερ. Τι μπορεί να φταίει ?
σαν γεύση το γλυκό είναι φανταστικό πάντα .
ευχαριστώ πολύ