Το Πιο Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 75 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 380 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 250 ml γάλα
  • 120 ml σπορέλαιο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεσαία αυγά
  • 1 1/2 κ.γ μπεικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ.γ σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Για την γέμιση και την επικάλυψη

  • ΙΟΝ Nucrema με 30% λιγότερη ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το νερό, προσέχοντας να μην βράσει και αμέσως μετά το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά και αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο και
τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Έπειτα, σε ένα μπολ, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι όλα τα υλικά να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.

Αμέσως μετά, αδειάζουμε το ένα μπολ μέσα στο άλλο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 2 στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 160-170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.
Αφού ψηθούν τα κέικ, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Στη συνέχεια, απλώνουμε στο ένα κέικ με ένα κουτάλι ή μια παλέτα, όση ποσότητα NUCREMA θέλουμε και αμέσως μετά, τοποθετώντας το δεύτερο κέικ από πάνω, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

7 Responses to Το Πιο Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας

  1. Mister Bean 21 Νοεμβρίου, 2021 at 9:39 πμ #

    Πειρασμός!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. ΣΟΛΩΝ ΑΜΠΑΤΖΗΣ 9 Δεκεμβρίου, 2021 at 6:37 μμ #

    Καλησπέρα.
    Προσπαθώ στον ΄Ελεύθερο χρόνο μου, να πειραματιστώ, εντελώς ερασιτεχνικά στη ζαχαροπλαστική. Νομίζω ότι δεν πέτυχα το αποτέλεσμα του ΄κέικ που προτείνετε.
    Τι έκανα:
    Έβαλα με πιστή ευλάβεια τα υλικά και τις ποσότητες που υποδεικνύετε.
    Το υλικό δεν το κτύπησα με το χέρι, αλλά ελάχιστα με μίξερ
    Δεν είχα δύο φόρμες και το έβαλα σε μία και μετά το ψήσιμο το έκοψα στα δύο. Όμως το εσωτερικό του, δεν είναι αυτό που δείχνετε. Δεν είναι αφράτο, αλλά έχει τη μορφή, πως να το πώ, σαν λάστιχο. Είναι όμως νόστιμο.
    Τι έκανα λάθος;
    Με εκτίμηση
    ΣΑ

  3. Chef-ίδης 9 Δεκεμβρίου, 2021 at 9:38 μμ #

    Αντιλαμβάνομαι ότι η ζημιά έγινε στο μίξερ

  4. ΣΟΛΩΝ ΑΜΠΑΤΖΗΣ 15 Ιανουαρίου, 2022 at 9:15 πμ #

    Είχατε δίκαιο. Επανέλαβα τη συνταγή όπως την παρουσιάζετε και έγινε τέλειο. Και πάλι ευχαριστώ!

  5. Μαιρη 28 Μαρτίου, 2022 at 6:55 πμ #

    Θα είναι εφικτό να το κόψω στη μέση εάν το κάνω σε μια φόρμα;

  6. Ρέα 29 Σεπτεμβρίου, 2022 at 5:41 μμ #

    Είναι πολύ ζουμερό και πολύ σοκολατένιο! Ανάμεσα έβαλα μαρμελάδα φράουλα και εξωτερικά πραλίνα φουντουκιού. Μια ερώτηση: Για να το βάλω σε ένα ταψί και όχι σε δύο, ποια θα πρέπει να είναι η διάσταση του ταψιού;

  7. Κατερίνα 16 Δεκεμβρίου, 2022 at 1:19 μμ #

    Το έχω αφήσει στον φούρνο 45 λεπτά και ακόμα είναι ζουμερό από μέσα. Το μαχαίρι δεν βγαίνει καθαρό! Έτσι πρέπει να είναι;

Αφήστε μια απάντηση