Υλικά
- 4 μεσαία αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 250 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Όταν τα αυγά μας είναι έτοιμα, προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε και την γκανάζ μας, που έχει κρυώσει ελαφρώς και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά με την μαρίζ.
Αδειάζουμε σε ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά.
Απο τη συνταγη καταλαβα πως πρεπει να ειναι ωραια η ταρτα caprese. Μολις την εφτιαξα και την δοκιμασα ξετρελαθηκα!!!
Υ Π Ε Ρ Ο Χ Η απο τις ωραιοτερες συνταγες σε σοκολατενια ταρτα. Μπραβο κ. Μακρυνιωτη!!!