Τούρτα Σοκοφρέτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 23

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά για τη βάση:

  • 3 τεμ σοκοφρέτες των 38 γραμμαρίων
  • 200 γρ. ION PATISSERIE cover cream

Υλικά για τη μους:

  • 170 ml γάλα πλήρες
  • 250 γρ. ION PATISSERIE κουβερτούρα γάλακτος
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 4 γρ. φύλλα ζελατίνης

Υλικά για την επικάλυψη:

  • Πραλίνα Σοκοφρέτας

Εκτέλεση για τη βάση:

Σε ένα μούλτι τρίβουμε τις σοκοφρέτες μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια, (όχι σκόνη) και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Εν συνεχεία, σε ένα μπεν μαρί , τοποθετούμε την ION PATISSERIE cover cream , χωρίς το καπάκι, ανακατεύοντάς την με ένα κουτάλι μέχρι να ρευστοποιηθεί.

Αμέσως μετά ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια του cover cream, στο μπολ με τις τριμμένες σοκοφρέτες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, παίρνουμε ένα τσέρκι 24 εκατοστών, το τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε μέσα τη βάση σοκοφρέτας και στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Το τοποθετούμε για λίγο στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη μους.

Εκτέλεση για τη μους γάλακτος:

Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζουμε τις ζελατίνες μας να μαλακώσουν

Έπειτα, κόβουμε την κουβερτούρα μας σε πολύ μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Αμέσως μετά, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Αφού βράσει το γάλα μας, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες που έχουν μαλακώσει και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν καλά.

Αδειάζουμε το γάλα στο μπολ με την κουβερτούρα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ. Αφήνουμε τη γκανάζ στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς και αμέσως μετά, στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί (να μοιάζει σαν γιαούρτι).

Αφού έχει κρυώσει η γκανάζ, προσθέτουμε σε 3 δόσεις την σαντιγί μας, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μους.

Έπειτα παίρνουμε τη βάση σοκοφρέτας από την κατάψυξη και αδειάζουμε ομοιόμορφα μέσα το μους. Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλα.

Αφού παγώσει η τούρτα μας τη βγάζουμε από την κατάψυξη, ζεσταίνουμε με τα χέρια μας ή με ένα πιστολάκι μαλλιών το τσέρκι και την ξεφορμάρουμε.

Τέλοςμ απλώνουμε από πάνω, με ένα κουτάλι, την πραλίνα σοκοφρέτα και γαρνίρουμε με κομμάτια σοκοφρέτας.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 23

No votes so far! Be the first to rate this post.

7 Responses to Τούρτα Σοκοφρέτα

  1. Nadia 11 Μαρτίου, 2021 at 6:22 μμ #

    Την έφτιαξα στα γενέθλια της κόρης μου! Νόμιζαν ότι ήταν ζαχαροπλαστειου!!! Φοβερή επιτυχία!

  2. Jenny jenny 11 Μαρτίου, 2021 at 7:17 μμ #

    ❤️❤️❤️❤️❤️

  3. fani 16 Μαρτίου, 2021 at 10:22 πμ #

    fantasikooooooooooooo

  4. Sandi 19 Μαρτίου, 2021 at 9:34 μμ #

    Aurio tha dokimaso na tin ftiaxo

  5. MARY 28 Οκτωβρίου, 2021 at 9:49 μμ #

    Καλησπέρα! Στην Κύπρο δεν έχουμε cover cream τι μπορώ να βάλω στην βάση;

    • Dimitrios Makriniotis 29 Οκτωβρίου, 2021 at 12:33 μμ #

      Καλησπέρα σας! Μπορείτε να αντικαταστήσετε με Nucrema! Καλή σας επιτυχία!

  6. Ελισάβετ 30 Δεκεμβρίου, 2021 at 1:51 μμ #

    Ωραία συνταγή !θα την κάνω σε ατομικά για Πρωτοχρονιά.

Αφήστε μια απάντηση