Τούρτα Σοκολάτας με 3 Υλικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 2 πακέτα  σαβαγιαρ
  • 375 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
  • Προαιρετικά 20 ml ποτό της αρεσκείας μας
Εκτέλεση 
Καλύπτουμε την βάση από ένα τσερκι 24άρι, με αντικολλητικό χαρτί και το κλείνουμε πάνω στο τσέρκι με αλουμινόχαρτο.
Κόβουμε τα σαβαγιάρ στην μέση και τα βουτάμε ένα ένα μέσα στα 300 ml γάλα.
Τα τοποθετούμε, με το κομμένο μέρος μέσα στο τσέρκι, μέχρι να το γεμίσουμε ασφυκτικά.
Κόβουμε την κουβερτούρα μας σε πολύ μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε μια κανάτα.
Ζεσταίνουμε τα 200ml γάλα μέχρι να πάρει βράση και το βάζουμε στην κανάτα με την κουβερτούρα.
Περιμένουμε 1 λεπτό και μετά με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε.
Αδειάζουμε την γκανάζ μας ανάμεσα στα σαβαγιάρ και αμέσως μετά τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση