Σύνδεση

Τούρτα Σοκολάτας με 3 Υλικά 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 400 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 250 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
  • 300 γρ. βρώμη
  • Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη
  • NUCREMA με 30% λιγότερη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μας και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να πάρει μια βράση.
Αμέσως μετά, το αδειάζουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, προσθέτοντας και το ξύσμα και περιμένουμε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ, για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα (το μείγμα μας θα είναι αρκετά υδαρές).
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε την βρώμη και την περιχύνουμε με το σοκολατένιο μείγμα μας, ανακατεύοντας καλά με την μαρίζ, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Αφήνουμε 10 λεπτά να “τραβήξει” η βρώμη  και αμέσως μετά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20-22 εκατοστών που έχουμε ακουμπήσει σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.
Στη συνέχεια, στρώνουμε καλά το μείγμα μας με ένα κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη η τούρτα μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφού παγώσει η τούρτα μας και πριν την ξεφορμάρουμε αφαιρούμε το αντικολλητικο χαρτί, την ακουμπάμε σε σκεύος σερβιρίσματος που επιθυμούμε και την ξεφορμάρουμε από το τσέρκι, ζεσταίνοντας το, είτε με καμινέτο, είτε με πιστολάκι για τα μαλλιά, είτε ακόμα και με τα χέρια μας.
Προαιρετικά, μπορούμε με ένα κουτάλι, να απλώσουμε από επάνω NUCREMA  με 30% λιγότερη ζάχαρη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

3 Responses to Τούρτα Σοκολάτας με 3 Υλικά 

  1. Ελενη Ραφαηλίδου 14 Οκτωβρίου, 2021 at 7:33 μμ #

    Καταπληκτική συνταγη

  2. Αικατερίνη Μανδάλου 15 Οκτωβρίου, 2021 at 2:33 μμ #

    Ερώτηση.
    Τη συντηρούμε;
    Ψυγείο;

    • Dimitrios Makriniotis 22 Οκτωβρίου, 2021 at 7:33 πμ #

      Ναι!

Αφήστε μια απάντηση