Τραγανά Κουρκουμπίνια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για το σιρόπι

  • 550 γρ. ζάχαρη
  • 260 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Φλούδες από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι

Υλικά για τα κουρκουμπίνια

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε όλα μας τα υλικά (έχουμε σπάσει το ξύλο κανέλας), μέχρι να πάρουν μια βράση.

Αμέσως μετά, κατεβάζουμε από την φωτιά για να κρυώσει το σιρόπι μας.

Εκτέλεση για τα κουρκουμπίνια
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο προσέχοντας να μην κάψει. Έπειτα, ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, παίρνουμε ένα φύλλο, το τοποθετούμε στον πάγκο μας χωρίς να μας τσαλακωθεί και με ένα πινελάκι το ραντίζουμε με βούτυρο καλά, χωρίς όμως να ακουμπήσει το πινέλο το φύλλο μας.

Αμέσως μετά, κοσκινίζουμε σε όλο το φύλλο μια λεπτή στρώση άχνη
ζάχαρη και από πάνω στρώνουμε ένα καινούργιο φύλλο κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία με το προηγούμενο.

Αφού τελειώσουμε την διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο, αρχίζουμε να τυλίγουμε κυλινδρικά τα φύλλα μας από όποια πλευρά θέλουμε, προσέχοντας να μην τα σφίξουμε πολύ.

Στη συνέχεια, σε ένα ταψί, τοποθετούμε προσεκτικά τον κύλινδρο
που ετοιμάσαμε, χωρίς να μας στραβώσει και τον βουτυρώνουμε κανονικά με το πινέλο μας. Μπορούμε, αν θέλουμε, να στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας, ώστε να χρησιμοποιήσουμε και το ίδιο ταψί για το ψήσιμο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα μας και τοποθετούμε στο ψυγείο, για μια περίπου ώρα, μέχρι να παγώσει καλά το βούτυρο.

Αφού παγώσουν οι κύλινδροι, σε ένα ξύλο κοπής, με ένα μαχαίρι που κόβει καλά (όχι πριονωτό), κόβουμε κουρκουμπίνια των 2 εκατοστών και τα τοποθετούμε όρθια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, χωρίς όμως να ακουμπάει το ένα το άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στον αέρα, στους 160 βαθμούς, για περίπου μισή ώρα.

Μην σας ανησυχήσει αν πάρουν σκούρο χρώμα, γιατί οφείλεται στην
άχνη ζάχαρη που έχουν εσωτερικά τα φύλλα.

Όταν τα κουρκουμπίνια μας είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε όπως είναι καυτά, σε ένα μικρότερο ταψί, ώστε να μην είναι πολύ απλωμένα και τα
σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι μας.

Τέλος τα αφήνουμε για τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα στο σιρόπι, μέχρι να τραβήξουν.

Διατηρούνται εκτός ψυγείου.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση