Τραγανά Πασχαλινά Κουλουράκια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 18

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 400 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 280 γρ. καστανή ζάχαρη ψιλή
  • 730 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεσαία αυγά
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Υλικά για την επάλειψη

  • 1 μεσαίο αυγό
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ νερό

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κομμάτια, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Στη συνέχεια, με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι.

Έπειτα, αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο και αμέσως κάνουμε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε.

Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αμέσως μετά, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αυγό, με το νερό και την ζάχαρη και με ένα πινέλο περνάμε τα κουλουράκια μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 18

No votes so far! Be the first to rate this post.

3 Responses to Τραγανά Πασχαλινά Κουλουράκια

  1. elli 10 Απριλίου, 2022 at 2:36 μμ #

    Καλησπέρα,
    πόσα τεμαχια βγαινουν με αυτη τη δοσολογία παρακαλώ?
    Ευχαριστώ

  2. Νημερτής 11 Απριλίου, 2023 at 6:52 μμ #

    Βγήκαν πεντανόστιμα! Χρειάστηκε μόνο να προσθέσω και λίγο χυμό πορτοκάλι, αλλιώς τριβόταν η ζύμη και δεν πλαθόταν.

  3. Κατερίνα 27 Σεπτεμβρίου, 2023 at 11:53 πμ #

    Καταπληκτικά!!!! Τα φτιάχνω συνέχεια. Ευχαριστούμε

Αφήστε μια απάντηση