Τριλογία μους Σοκολάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 17

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

  Υλικά

  • 750 ml γάλα πλήρες
  • 1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
  • 350 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 350 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 300 γρ. σοκολάτα μπίτερ 55-57%
  • 12 γρ. φύλλα ζελατίνης

 

Εκτέλεση

Σε 3 μπολ που έχουμε γεμίσει με κρύο νερό μοιράζουμε τις ζελατίνες ανά 4 γρ. για να μουλιάσουν. Σε άλλα 3, πιο μεγάλα μπολ, έχουμε σπάσει τις 3 σοκολάτες μας ξεχωριστά.

Έπειτα παίρνουμε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα μας και το ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Αμέσως μετά αδειάζουμε από 250 ml από το ζεστό γάλα μας σε κάθε μπολ σοκολάτας. Προσθέτουμε από 4 γρ. ζελατίνες που έχουν μουλιάσει σε κάθε μπολ και με μαρίζ ανακατεύουμε το κάθε ένα ξεχωριστά μέχρι γίνουν γκανάζ.

Στο μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί περίπου σαν γιαούρτι. Έπειτα μοιράζουμε την σαντιγί μας ισόποσα στα μπολ με τα γκανάζ μας. Ανακατεύουμε πάλι με μαρίζ μέχρι να γίνουν ομοιογενές μους.

Παίρνουμε μπολάκια ή ποτήρια της επιλογής μας. Ξεκινάμε να μοιράζουμε σε κάθε μπολάκι πρώτα το μους μπίτερ σοκολάτας μετά το μους σοκολάτας γάλακτος και τέλος το μους λευκής σοκολάτας. Τέλος, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσουν.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 17

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση