Υλικά
- 500 γρ. ION PATISSERIE λευκή κουβερτούρα
- 120 ml κρέμα γάλακτος 36%
- Προαιρετικά ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για την επικάλυψη
- ινδοκάρυδο-ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσοχή, το σκεύος του μπεν μαρί, να μην ακουμπάει στο νερό και να μην είναι πολύ δυνατή η φωτιά, γιατί η λευκή σοκολάτα είναι ευαίσθητη.
Με μια μαρίζ, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ομογενοποιημένο μίγμα.
Στρώνουμε ένα μεγάλο πιάτο με μεμβράνη και αδειάζουμε πάνω το μίγμα μας.
Το καλύπτουμε και από πάνω με μεμβράνη και το κλείνουμε καλά.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή, με μία ώρα.
Αφού σφίξει ελαφρώς το μίγμα μας, το βγάζουμε από το ψυγείο.
Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα ρολάρουμε μέσα στην καρύδα ή στους ξηρούς καρπούς.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο, σε ένα κουτί που κλείνει καλά.
Ποσο εύκολο φαινεται!!και οικονομικό!!!σε ευχαριστουμε τοσο πολυ Δημήτρη!!
μπορούμε να τα φτιάξουμε και με σοκολάτα κουβερούρα?
Δυστυχώς όχι! Είναι εντελώς άλλη συνταγή! Υπάρχει όμως συνταγή στο site μου, για τρουφάκια με σοκολάτα κουβερτούρα, οπότε μπορείτε να φτιάξετε αυτή!!
Μπορούμε να ζεστάνουμε την κρέμα γάλακτος και μετά να τη ρίξουμε στην κουβερτούρα ή θα χαλάσει η συνταγή?