Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1/2 κ.γ κανέλα
- 1/4 κ.γ γαρύφαλλο
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
- 100 γρ. καρύδια
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο, το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ξύσμα και τα μπισκότα που έχουμε τριψει σκόνη και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφού περάσει η ώρα, κάνουμε τρουφάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα ρολαρουμε σε τριμμένο καρύδι.
Είναι εκπληκτική συνταγή, την έφτιαξα και την πρόσφερα σε μια γιορτή που έκανα στο σπίτι, φίλοι και συγγενείς ξετρελαθηκαν….Υπέροχη γεύση, εύκολη ετοιμασία σχετικά υλικά σε καλή τιμή και είναι αρκετή η ποσότητα του γλυκού. Φτιχτετο αξίζει σαν γεύση ποιότητα εμφάνιση. Ευχαριστώ σεφ σε ακολουθώ για καινούριες ωραίες συνταγές
Superrr
Πανευκολο και νοστιμοοοο