Τρουφάκια με Μελομακάρονα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού ION Nucrema 30% λιγότερη ζάχαρη
  • 350 γρ. κλασική κουβερτούρα IΟΝ Patisserie
  • 300 γρ. μελομακάρονα
  • 150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
  • 50 ml κονιάκ

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα μελομακάρονα και τα μπισκότα, που πριν έχουμε θρυμματίσει καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια.

Έπειτα, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ζυμάρι.
Αμέσως μετά, φτιάχνουμε τρουφάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στη συνέχεια, σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τα 250 γραμμάρια κουβερτούρας και τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια τα ψιλοκόβουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Όταν λιώσει η κουβερτούρα μας, την κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει η σοκολάτα μας.

Αμέσως μετά, με την βοήθεια 2 πιρουνιών, βουτάμε το ένα τρουφάκι στην λιωμένη κουβερτούρα και αφού καλυφθεί καλά το ανασηκώνουμε με το ένα πιρούνι και με το δεύτερο πιρούνι τραβάμε την περιττή σοκολάτα που τρέχει κάτω από το πρώτο πιρούνι που κάθεται επάνω το τρουφάκι μας.

Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο ή σε ένα ταψάκι που πριν
έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα τρουφάκια.

Τέλος, βάζουμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση