Τυρόπιτες Κουρού

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 12

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την ζύμη

  • 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak, λιωμένο
  • 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για την γέμιση

  • 200 γρ. φέτα
  • 1 μεσαίο αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση για το ζυμάρι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.

Προσοχή το ζυμάρι είναι κολλώδες, αλλά δεν χρειάζεται παραπάνω αλεύρι.

 

Εκτέλεση για την γέμιση

Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά με το αυγό.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

 

Προετοιμασία για τις τυρόπιτες

Παίρνουμε από το ζυμάρι μας και στην παλάμη του χεριού μας κάνουμε μια βάση.

Ακουμπάμε το ζυμάρι μας σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε στο ζυμάρι μας την ποσότητα που επιθυμούμε από τη γέμιση, αφήνοντας μισό εκατοστό περιμετρικά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το ζυμάρι στην παλάμη μας και κλείνουμε την τυρόπιτα πιέζοντας περιμετρικά.

Προαιρετικά αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε ανακατέψει με 2 κ.σ. νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 12

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση