Βασιλόπιτα Μαρεγκάτη

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά 

  • 4 μεσαία αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. πούδρα-αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 50 ml κονιάκ
  • 150 γρ. αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, βάζουμε τα ασπράδια μαζί με 20-40 γρ. ζάχαρη από τα 400 γρ. της συνταγής μας.

Αναδεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Βάζουμε την μαρέγκα σε ένα μπολ.
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κονιάκ και τα αποξηραμένα φρούτα.
Τέλος, προσθέτουμε την μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ και αμέσως μετά την υπόλοιπη, ανακατεύοντας για τελευταία φορά.
Αδειαζουμε σε ταψι 22-24, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
Μόλις η βασιλόπιτα είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την αναποδογυρίζουμε.
Τέλος, όταν κρυώσει εντελώς, την πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

5 Responses to Βασιλόπιτα Μαρεγκάτη

  1. ΘΑΛΕΙΑ ΓΚΥΛΛΗ 2 Ιανουαρίου, 2025 at 10:33 πμ #

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

  2. Μαρια 2 Ιανουαρίου, 2025 at 8:52 μμ #

    Η ωραιότερη βασιλόπιτα που έχω φτιάξει,,,με μικρές παραλαγες,,,αντί για ξύσμα πορτοκαλιού έβαλα λεμονιού,,,κ αντί για κανέλα έβαλα μαστίχα,,,,σας ευχαριστώ,,, καλή χρονιά,,,,,

  3. Αμαλια 3 Ιανουαρίου, 2025 at 1:03 μμ #

    Οι συνταγές είναι άπαιχτες ευχαριστούμε πολύ

  4. Isabelle 4 Ιανουαρίου, 2025 at 9:48 πμ #

    Πάντα έχουμε καλή σκέψη για εσάς, chef!!! Την έκανα κι αυτή τη συνταγή, πεντανόστιμη και μυρωδάτη!

  5. Σοφία 15 Ιανουαρίου, 2025 at 9:11 πμ #

    Αν δεν βάλουμε φρούτα και ξηρούς καρπούς; Επίσης σκέφτηκα να αλλάξω τα μπαχαρικά και να βάλω μαχλεπι και κακουλέ. Να το δοκιμάσω;

Αφήστε μια απάντηση