Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 300 γρ. ζάχαρη
- 4 μεσαία αυγά
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 100 γρ. πούδρα φυστίκι
- 100 γρ. αποξηραμένα φρούτα
- 100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
- 50 ml τσίπουρο
- 1 κ.γ κανέλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Αδειάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, τις πούδρες ξηρών καρπών και τα μπαχαρικά.
Τέλος, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα που τα έχουμε μαζί με το τσίπουρο σε ένα μπολ και το γάλα.
Ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι 22-24 εκ., που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160-170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 45-50 λεπτά.
Μόλις ψηθεί η βασιλόπιτά μας την αναποδογυρίζουμε στον σκεύος που θα σερβίρουμε και περιμένουμε να κρυώσει για να την αχνίσουμε.
τελεια και αν αντικαταστησεις τα ξερα φρουτα με καρυδια