Βασιλόπιτα Κέικ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 30

No votes so far! Be the first to rate this post.

 Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 10 μεσαία αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
  • 300 γρ. αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας
  • 50 ml ποτό της αρεσκείας σας

Υλικά για το γαρνίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φρούτα, το ποτό και λίγο καυτό νερό, για να μαλακώσουν τα φρούτα και να απορροφήσουν το ποτό. Ιδανικά, καλό θα είναι να γίνει από την προηγούμενη μέρα.

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει καλά.

Αφού το μίγμα μας πάρει τα αυγά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Περνούμε ένα ταψί 30αρι και με την βοήθεια ενός μαχαιριού ή ενός ψαλιδιού κόβουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ακριβώς στην διάμετρο του ταψιού.

Τοποθετούμε το χαρτί μέσα στο ταψί και έπειτα ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-165 στον αέρα για 1 ώρα περίπου.

Αφού ψηθεί η βασιλόπιτα μας και κρυώσει 5 λεπτά την αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε το χαρτί.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ελαφρώς όλη την βασιλόπιτα και όταν κρυώσει καλά ρίχνουμε μια γενναία δόση από ζάχαρη άχνη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 30

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Βασιλόπιτα Κέικ

  1. Έφη 28 Δεκεμβρίου, 2021 at 9:56 μμ #

    Αν δεν βάλουμε φρούτα μπορούμε να βάλουμε ξηρούς καρπούς;

    • Dimitrios Makriniotis 18 Ιανουαρίου, 2022 at 6:27 μμ #

      Και βέβαια!

Αφήστε μια απάντηση