Ζουμερό Κέικ με 2 Υλικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 250 γρ πραλίνα φουντουκιού ΙΟΝ NUCREMA
  • 6 μεσαία αυγά

 

Εκτέλεση
Σε δύο μεγάλα μπολ, χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και σε ασπράδια, προσέχοντας πολύ να
μην πέσει καθόλου κρόκος μέσα στο μπολ με τα ασπράδια, (καλό θα είναι, το μπολ που θα
βάλουμε τα ασπράδια, να το έχουμε καθαρίσει πριν με λίγο λεμόνι).

Έπειτα, προσθέτουμε στο μπολ με τους κρόκους την πραλίνα φουντουκιού και
ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποίηθει το μείγμα.

Στη συνέχεια, με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα
μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το 1/3 στο μείγμα της πραλίνας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα, συνεχίζοντας απαλά το ανακάτεμα με
την μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε τσέρκι ή ταψάκι 20 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει
αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180
βαθμούς, στον αέρα, για  35 λεπτά.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο θα είναι αρκετά φουσκωτό αλλά περνώντας η ώρα και όσο κρυώνει θα πέσει λίγο.

Τέλος, γαρνίρουμε από επάνω με όση ποσότητα NUCREMA επιθυμούμε.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση