Religieuse: Το «αμαρτωλό» γλυκό από τη Γαλλία με την θρησκευτική ονομασία

Religieuse: Το «αμαρτωλό» γλυκό από τη Γαλλία με την θρησκευτική ονομασία

Τα γαλλικά γλυκά έχουν τη δική τους ιστορία ενώ αποτελούν τα σπουδαιότερα στην παγκόσμια ζαχαροπλαστική.

Το Religieuse είναι ένα γαλλικό γλυκό που φτιάχνεται από δύο στρογγυλές σφολιάτες σου, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο, γεμισμένο με βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισιέρ), συνήθως με σοκολάτα ή μόκα.

Κάθε σουδάκι καλύπτεται με γκανάζ της ίδιας γεύσης με τη γέμιση και στη συνέχεια ενώνεται στο «κολάρο» διακοσμημένο με γαλλική βουτυρόκρεμα ή σαντιγί.

Αρχικά, το σχήμα του γλυκού ήταν ορθογώνιο, αλλά στα τέλη του 19ου αιώνα το σχήμα του μετατράπηκε σε στρογγυλό.

Το μικρό και αμαρτωλό γλύκισμα, το όνομα του οποίου σημαίνει «μοναχή» (γιατί μοιάζει με το ένδυμα της μοναχής), υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει την παπική μίτρα (καπέλο).

Το ίδιο το Religieuse υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε πρώτη στα μέσα του 19ου αιώνα, από τον Frascati, έναν ζαχαροπλάστη που εργαζόταν σε διάσημο παριζιάνικο ζαχαροπλαστείο.

Ωστόσο, η πρώτη εκδοχή του εφευρέθηκε το 1540 από τον Ποπελίνι, τον Φλωρεντινό σεφ της Φλωρεντινής βασίλισσας της Γαλλίας, Αικατερίνης των Μεδίκων.

Μετά από μερικές επαναλήψεις, το γλυκό πήρε τελικά τη σημερινή του μορφή στις αρχές του 19ου αιώνα στις κουζίνες του σπουδαίου σεφ Marie-Antoine Carême, «The King of Chefs and the Chef of Kings». Το Religieuse είναι στην πραγματικότητα ένα είδος éclair με γεμιστά σου.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση