Ροδάκινο: Το λαχταριστό φρούτο που μυρίζει καλοκαίρι

Ροδάκινο: Το λαχταριστό φρούτο που μυρίζει καλοκαίρι

Ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα που μυρίζουν καλοκαίρι είναι τα ροδάκινα.

Έχουν μοναδικό χρώμα, άρωμα και γεύση και λατρεύουμε να τα απολαμβάνουμε είτε σκέτα, είτε με γιαούρτι, σε γλυκά ή σαν μαρμελάδα.

Ο γλυκός καρπός του τα καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα του καλοκαιριού.

Έχει σφαιρικό ή ωοειδές σχήμα, ραφή στη ράχη και χνουδωτή ή λεία φλούδα ανάλογα με τη ποικιλία σε διάφορους χρωματισμούς του κίτρινου, ρόδινου και κόκκινου αλλά και του λευκοκίτρινου (λευκόσαρκη ροδακινιά).

Η σάρκα είναι χυμώδης, αρωματική με γλυκιά και υπόξινη γεύση. Ο πυρήνας του ροδάκινου (κουκούτσι) είναι μεγάλος κόκκινος με πολλές αυλακώσεις και μένει κολλημένος στη σάρκα ή ξεκολλάει εύκολα.

Έχουμε τα νεκταρίνια με τη σκληρή σάρκα, τα λευκόσαρκα ροδάκινα με τη λευκή σκληρή σάρκα και περισσότερη πικρή γεύση από ότι τα ροδάκινα, τους γιαρμάδες με τη μαλακή πολύ αρωματική σάρκα και τον πυρήνα να αφαιρείται εύκολα.

Η Κίνα είναι πρώτη παγκοσμίως σε παραγωγή ροδάκινων, ακολουθούν η Ιταλία, οι Η.Π.Α με μεγάλες καλλιέργειες στο Τέξας και τη Βιρτζίνια, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Τουρκία και το Ιράν.

Μάλιστα, τα ροδάκινα είναι πολύ θρεπτικά και κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας.

Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Τα φυσικά σάκχαρα που περιέχουν μπορούν να αντικαταστήσουν κάποια από τα σάκχαρα που λαμβάνετε στη διατροφή σας.

Από ένα μεσαίου μεγέθους ροδάκινο θα πάρετε περίπου 60 θερμίδες, 1 γρ. πρωτεΐνης, 2 γρ. φυτικών ινών, 1 γρ. λίπους, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, κάλιο, μαγγάνιο.

Κάποια σημαντικά οφέλη του ροδάκινου για την υγεία μας:

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Το σύμπλεγμα βιταμινών C και Ε που περιέχει βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση