Semla: Το κουλούρι με κρέμα από τη Σουηδία που τρώνε τα Χριστούγεννα

Semla: Το κουλούρι με κρέμα από τη Σουηδία που τρώνε τα Χριστούγεννα

Το Semla είναι το διάσημο σουηδικό κουλούρι κρέμας. Αυτό το παραδοσιακό σουηδικό επιδόρπιο φτιάχνεται με ένα απλό ψωμάκι από σταρένιο ψωμί, το οποίο αρωματίζεται ελαφρά με κάρδαμο και στη συνέχεια κόβεται στη μέση.

Το εσωτερικό είναι γεμάτο με μια στρώση νόστιμης πάστας αμυγδάλου και μια γενναιόδωρη ποσότητα σαντιγί με γεύση βανίλιας.

Το τσουρέκι τελειώνει όταν τοποθετηθεί το πάνω μέρος πάνω στη σαντιγί και η γλυκιά δημιουργία πασπαλίζεται ελαφρά με μια στρώση ζάχαρη άχνη.

Το Semla είναι ένα παλιομοδίτικο σουηδικό επιδόρπιο που αρχικά επινοήθηκε και καταναλώθηκε την Fat Tuesday, την τελευταία μέρα της απόλαυσης πριν από τη Σαρακοστή.

Σύντομα έγιναν μια από τις αγαπημένες σουηδικές λιχουδιές και πλέον τρώγονται συνήθως από την περίοδο των Χριστουγέννων όλη τη Σαρακοστή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορούν να βρεθούν σε πολλά σουηδικά αρτοποιεία σε όλη τη χώρα. Η παραδοσιακή πρακτική προτείνει ότι η κορυφή πρέπει να τρώγεται πρώτα και χρησιμοποιείται για να αφαιρέσετε την απολαυστική σαντιγί.

Ωστόσο, η παλαιότερη σουηδική παράδοση είναι να σερβίρετε ολόκληρο το ψωμάκι μουσκεμένο σε ένα πιάτο ζεστό γάλα, όταν είναι γνωστό ως hetvägg.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση