Sharlotka: Η αφράτη μηλόπιτα που έρχεται από τη μακρινή Ρωσία

Sharlotka: Η αφράτη μηλόπιτα που έρχεται από τη μακρινή Ρωσία

Τα γλυκά είναι μια ένοχη απόλαυση, καθώς κανείς μας δεν μπορεί εύκολα να τους αντισταθεί. Τα λατρεύουμε και θέλουμε να τα απολαμβάνουμε.

Ψάχνοντας, πέσαμε πάνω σε ένα διαφορετικό γλυκό που μας έκανε εντύπωση και δεν είναι τόσο γνωστό.

Ακούει στο όνομα «Sharlotka» (Σαρλότκα) και έρχεται από τη μακρινή Ρωσία.

Στην ουσία, πρόκειται για μηλόπιτα που φτιάχνεται είτε ως κέικ είτε ως τσουρέκι (με ζύμη μπριός) και πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη.

Είναι ένα ελαφρύ και αφράτο γλυκό, που ταιριάζει τέλεια με τον καφέ μας.

Ψάχνοντας πληροφορίες για αυτό το γλυκό ανακαλύψαμε ότι είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ρωσία και σερβίρεται συνήθως στο τέλος του δείπνου με τη συνοδεία τσαγιού ή καφέ.

Στη συγκεκριμένη συνταγή προτείνονται τα πράσινα μήλα Granny Smith, γιατί είναι αρκετά σκληρά και δεν λιώνουν κατά το ψήσιμο.

Είναι το ιδανικό γλυκό σνακ για την εποχή καθώς γίνεται με μήλα και ταιριάζει τέλεια στα πρώτα κρύα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 3.9 / 5. Vote count: 37

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

3 Responses to Sharlotka: Η αφράτη μηλόπιτα που έρχεται από τη μακρινή Ρωσία

  1. Γεωργία 29 Σεπτεμβρίου, 2022 at 11:43 πμ #

    Που θα βρω την συνταγή

  2. Αθανάσιος 30 Σεπτεμβρίου, 2022 at 8:21 πμ #

    Τέλειο

  3. Mat.P 31 Οκτωβρίου, 2024 at 4:29 μμ #

    Sharlotka: Η αφράτη μηλόπιτα!!
    Συγχαρητήρια !!

    Αρχικά όταν είδα τη συνταγή στο Στούντιο 4, αμφέβαλα ότι θα παραμείνει η μηλόπιτα το ίδιο αφράτη και γευστική μετά από μια ημέρα. Αλλά….
    Δεν έχω δοκιμάσει και ούτε έχω φτιάξει ποτέ τόσο αφράτη μηλόπιτα (κέικ) η οποία παραμένει το ίδιο αφράτη και μετά από 2-3 ημέρες. Την έχω φτιάξει ήδη τέσσερις φορές. Τις τελευταίες δύο φορές έκανα μια μικρή παρέμβαση…αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις, έβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς να αφαιρέσω το baking powder, αντί για μια βανίλια έβαλα δυο και τέσσερα μήλα αντί για τρία. Παραμένει τέλεια!!
    Ευχαριστώ!! 🙂

Αφήστε μια απάντηση