Η Sopa paraguaya είναι ένα τυπικό παράδειγμα παραπλανητικής ονομασίας (misnomer), καθώς παρόλο που η λέξη sopa μεταφράζεται ως σούπα, αυτό το παραδοσιακό παραγουανό πιάτο δεν μοιάζει καθόλου με σούπα.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα είδος πηχτού καλαμποκίσιου ψωμιού, αρωματισμένου με τυρί και κρεμμύδια.
Υπάρχουν πολλές ιστορίες για την προέλευση αυτού του πιάτου και διάφορες εξηγήσεις για το ασυνήθιστο όνομά του.
Η πιο διαδεδομένη εκδοχή ισχυρίζεται ότι το πιάτο ήταν μια τυχαία ανακάλυψη από τον προσωπικό σεφ του Παραγουανού προέδρου, Ντον Κάρλος Αντόνιο Λόπες.
Ο σεφ ήθελε να ετοιμάσει μια πλούσια καλαμποκίσια σούπα για τον πρόεδρο, αλλά κατά λάθος έριξε υπερβολική ποσότητα αλευριού καλαμποκιού στην κατσαρόλα, κάνοντας τη σύσταση της σούπας πιο στερεή παρά υγρή.
Χωρίς άλλες επιλογές, η υποτιθέμενη σούπα σερβιρίστηκε ως καλαμποκίσιο ψωμί.
Ευτυχώς, ο πρόεδρος λάτρεψε τη δημιουργία αυτή, και το πιάτο έγινε διάσημο με το λανθασμένα δοσμένο όνομα.
Σήμερα, η sopa paraguaya είναι ένα από τα εθνικά πιάτα της Παραγουάης και βασικό στοιχείο κατά τη διάρκεια ειδικών περιστάσεων ή γιορτών.
Παραδοσιακά, καταναλώνεται ως συνοδευτικό με σούπες ή ψητά κρέατα, αλλά το καλαμποκίσιο ψωμί είναι επίσης πολύ συνηθισμένο για πρωινό ή απογευματινό σνακ.
No comments yet.