Stroopwafel: Το μπισκότο βάφλας με καραμέλα από την Ολλανδία

Stroopwafel: Το μπισκότο βάφλας με καραμέλα από την Ολλανδία

Το Stroopwafel (που σημαίνει βάφλα με σιρόπι) είναι ένα λεπτό, στρογγυλό μπισκότο βάφλας που φτιάχνεται από δύο στρώσεις γλυκιάς ψημένης ζύμης που συγκρατούνται μεταξύ τους με γέμιση καραμέλας.

Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Gouda στη Νότια Ολλανδία. Τα Stroopwafels είναι μια πολύ γνωστή ολλανδική απόλαυση δημοφιλής σε όλη την Ολλανδία και στο εξωτερικό.

Αυτά τα νόστιμα ολλανδικά μπισκότα αποτελούνται από ένα πολύ λεπτό στρώμα σιροπιού, ζάχαρης, βουτύρου και κανέλας που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο λεπτές γκοφρέτες. Τα Stroopwafels εφευρέθηκαν στα τέλη του 18ου αιώνα στην πόλη Gouda, και πολλές πηγές αποδίδουν τα εύσημα σε έναν αρτοποιό ονόματι Gerard Kamphuisen ως εφευρέτη τους.

Στην Ολλανδία, τα Stroopwafels καταναλώνονται παραδοσιακά με τσάι ή καφέ και είναι έθιμο να τοποθετούμε ένα μπισκότο πάνω από το φλιτζάνι και να το αφήνουμε στον ατμό για λίγα λεπτά, έτσι ώστε το μπισκότο να ζεσταθεί και να μαλακώσει το σιροπιασμένο στρώμα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση