Tarte Bourdaloue: Η γαλλική τάρτα αχλαδιού με την δύσκολη προφορά

Tarte Bourdaloue: Η γαλλική τάρτα αχλαδιού με την δύσκολη προφορά

Η γαλλική κουζίνα είναι η πιο διάσημη σε όλο τον κόσμο. Η Γαλλία είναι μια χώρα που φημίζεται για την ευφάνταστη γαστρονομία της, τα gourmet πιάτα και τις ιδιαίτερες γεύσεις της.

Φυσικά, δεν περιορίζεται μόνο στα αλμυρά φαγητά, αλλά έχει παράδοση και στα υπέροχα γλυκά της, με τις πίτες και τις τάρτες να κρατούν τα σκήπτρα.

Ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Γάλλων είναι η «Tarte Bourdaloue». Προφέρεται «Ταρτ Μπουρνταλού» και πρόκειται για μια πεντανόστιμη τάρτα με αχλάδι.

Μαζί με την «Tarte Tatin», την διάσημη τάρτα μήλου, είναι δύο από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της υψηλής γαλλικής ζαχαροπλαστικής.

Η Tarte Bourdaloue πήρε το όνομά της από τον δρόμο όπου βρισκόταν ένα μικρό ζαχαροπλαστείο, την rue Bourdaloue στο Παρίσι, και όπου δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον pastry chef, Nicolas Bourgoin, κατά τον 19ο αιώνα.

Πρόκειται για μια παραλλαγή της Tarte Amandine, της γνωστής τάρτας αμυγδάλου. Τότε, συνήθιζαν να την φτιάχνουν από θρυμματισμένα αμύγδαλα, ζάχαρη, αυγά, άμυλο, ενώ την έψηναν και την γλάσαραν με kirsch, ένα άχρωμο φρουτώδες μπράντι με bitter γεύση αμυγδάλου.

Στην μοντέρνα εκδοχή της, αποτελείται από μεγάλα κομμάτια αχλαδιών, τοποθετημένα πάνω σε μια τραγανή ζύμη από κρέμα αμυγδάλου.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

One Response to Tarte Bourdaloue: Η γαλλική τάρτα αχλαδιού με την δύσκολη προφορά

  1. Γεωργία Αντωνέλου 17 Νοεμβρίου, 2021 at 4:12 μμ #

    Πολυ θα ηθελα να φτιαξω την tarta bourdaloue. Ευχαριστω!

Αφήστε μια απάντηση