Tarte flambée: Η πίτσα από την Αλσατία με τη γλυκιά εκδοχή

Tarte flambée: Η πίτσα από την Αλσατία με τη γλυκιά εκδοχή

Η «Tarte flambée» (ταρτ φλαμπέ) είναι μια παραλλαγή της πίτσας που μας έρχεται από τη Γαλλία.

Πρόκειται στην ουσία για μια τραγανή τάρτα που θυμίζει κάτι από πίτσα και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά στο Στρασβούργο.

Η απίθανη συνταγή γεννήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αλσατίας από αγρότισσες νοικοκυρές.

Στα αλσατικά είναι γνωστή ως «flammekueche» και στα γερμανικά ως «flammkuchen» («γλυκό από φλόγες»).

Όπως μαρτυρά το όνομά της, είναι μία τάρτα «ψημένη μέσα στις φλόγες» και αυτό γιατί ψηνόταν συνήθως σε ξυλόφουρνο.

Η επιφάνειά της καψαλιζόταν (εξού και φλαμπέ), ενώ πρόσθεταν από πάνω διάφορα υλικά που είχαν στην κουζίνα τους όπως τυριά, ζαμπόν, κρεμμύδια, ντομάτες.

Συνήθως το σχήμα της είναι ορθογώνιο ή οβάλ. Έτσι γεννήθηκε ένα από τα πιο δημοφιλή αλσατικά πιάτα.

Σήμερα, μπορούμε να βρούμε tarte flambée σε διάφορες παραλλαγές: από αλμυρή με τυριά, ζαμπόν και μανιτάρια μέχρι γλυκιά με φρούτα όπως ράσμπερι, μήλα, αχλάδια, σύκα και άλλα υλικά όπως κανέλα και κρέμα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση