Τι μπορείτε να κάνετε με τα Πασχαλινά εδέσματα που σας περίσσεψαν

Τι μπορείτε να κάνετε με τα Πασχαλινά εδέσματα που σας περίσσεψαν

Αυτό το Πάσχα για ακόμη μια χρονιά τα παραδοσιακά γλυκά, όπως τα τσουρέκια, τα χρωματιστά αυγά και τα κουλούρια είχαν τιμητική τους , καθώς ήταν αυτά που ολοκλήρωσαν νόστιμα το πασχαλινό τραπέζι.

Ωστόσο όσο νόστιμα κι αν είναι πάντα θα περισσέψουν.

Πώς να τα αξιοποιήσετε σωστά;

Τι μπορούμε να κάνουμε με το τσουρέκι που περίσσεψε;

Κάνουμε φρυγανιές

Φτιάχνουμε φρυγανιές αφού το κόψουμε σε φέτες και αφαιρέσουμε την κόρα. Τις ψήνουμε στους 150° στον αέρα, γυρνώντας τις στα 5-6 λεπτά και από την άλλη πλευρά μέχρι να ξεραθούν εντελώς, αλλά να μην τις κάψουμε πολύ και πικρίσουν.

Φτιάχνουμε πουτίγκα

Ακόμα κι αν το τσουρέκι είναι 4-5 ημερών, καλό είναι να το απλώσουμε σε πετσέτα ξεσκέπαστο, κομμένο σε μπουκιές αρκετές ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε ή να το στεγνώσουμε ελαφρά στον φούρνο τόσο όσο να στεγνώσει αλλά να μην γίνει φρυγανιά.

Είναι πολύ νόστιμο για πρωινό και η γεύση του θυμίζει μπουγάτσα.

Τι μπορείτε να κάνετε τα πασχαλινά αυγά:

Οι λύσεις εδώ είναι πραγματικά πολλές. Μπορούμε να θυμηθούμε το ρολό φούρνου με κιμά, που συνηθιζόταν τόσο πολύ κάποια χρόνια πριν. Μπορούμε ακόμα και να τα μετατρέψουμε σε «μοντέρνα» Scotch eggs (σκοτσέζικα αυγά), πανάροντάς τα με φρυγανιά και μυριστικά –χωρίς τον κιμά του λουκάνικου– και τηγανίζοντάς τα. Τα σφιχτά αυγά ταιριάζουν στη γέμιση της πίτας· σε μια σπανακόπιτα ή σε μια κρεατόπιτα μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι κι άνηθο. Μπαίνουν άνετα σε πράσινες σαλάτες και σε σαλάτες με ζυμαρικά και ρύζι. Τα ντιπ με τόνο ή πέστροφα αγαπάνε τα αυγά, το ίδιο και τα σάντουιτς, όπου μπορεί εύκολα να προστεθεί ένα αυγό ή να πρωταγωνιστήσει, όπως στην περίπτωση του αγγλικού egg sandwich, όπου δύο φέτες ψωμιού αγκαλιάζουν τη γέμιση της μαγιονέζας και των βραστών αυγών μαζί με νεροκάρδαμο ή ρόκα.

Επιπλέον μπορούμε να φτιάξουμε αρωματικά αυγά τουρσί, τα όποια φυλάμε σε γυάλινο βάζο και τα χρησιμοποιούμε όποτε θελήσουμε.

Τι μπορείτε να κάνετε με τα Πασχαλινά κουλουράκια:

Με τα πασχαλινά κουλουράκια φτιάχνουμε βάση για cheesecake, κορμό σοκολάτας ή ένα γρήγορο γλυκό σε ποτήρι (τύπου βρετανικού trifle), συνδυάζοντάς τα χοντροσπασμένα, με κρέμα βανίλιας (custard cream), φρέσκα φρούτα ή μαρμελάδα φρούτου.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση