Topfentorte: Το αυθεντικό αυστριακό cheesecake που γίνεται με τυρί

Topfentorte: Το αυθεντικό αυστριακό cheesecake που γίνεται με τυρί

Το Topfentorte είναι ένα cheesecake αυστριακού τύπου που φτιάχνεται με κύριο συστατικό το τυρί topfen ή κουάρκ. Εκτός από topfen, το κέικ φτιάχνεται με αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, χυμό και ξύσμα λεμονιού, σαντιγί, και ζελατίνη.

Η πικάντικη γέμιση συνήθως τοποθετείται ανάμεσα σε δύο στρώσεις παντεσπάνι.

Μόλις ψηθεί, το κέικ συνήθως κρυώνει στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα. Εάν χρειάζεται, το topfentorte μπορεί να πασπαλιστεί με ζάχαρη άχνη πριν από την κατανάλωση.

Η Topfentorte είναι μια αυστριακή γλυκιά πίτα που φτιάχνεται με τυρί κότατζ, το οποίο στην αυστριακή γλώσσα λέγεται “Topfen“.

Είναι αρκετά παρόμοια με την τυρόπιτα, αλλά αντί για φύλλο, η συνταγή αυτή συνήθως περιλαμβάνει ένα είδος μαλακής βάσης ή ζύμης που χρησιμοποιείται ως “κράτημα” για τη γέμιση του τυριού.

Η γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει εκτός από το Topfen, και άλλα υλικά όπως αυγά, ζάχαρη, βανίλια και λεμόνι, ενώ η πίτα συχνά καλύπτεται με φρούτα ή μαρμελάδα για επιπλέον γεύση.

Η Topfentorte είναι δημοφιλής στην Αυστρία και στη Γερμανία και είναι συνήθως πιο ελαφριά από άλλες πιο πλούσιες γλυκές πίτες, καθώς το τυρί Topfen προσφέρει μια απαλή και κρεμώδη υφή χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό. Συνήθως σερβίρεται ως επιδόρπιο ή για καφέ.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση