Το Torta Savoia είναι ένα κέικ σοκολάτας με στρώσεις που προέρχεται από τη Σικελία.
Αποτελείται από πολλές στρώσεις με παντεσπάνι επικαλυμμένες με μια πλούσια σοκολατένια κρέμα φουντουκιού.
Όλος ο συνδυασμός καλύπτεται με ένα γυαλιστερό γλάσο σοκολάτας και σε ορισμένες παραλλαγές, τα παντεσπάνια είναι ελαφρώς εμποτισμένα με ρούμι.
Λέγεται ότι το κέικ δημιουργήθηκε όταν η Σικελία συγχωνεύθηκε με το Βασίλειο της Ιταλίας το 1861.
Ο θρύλος λέει ότι οι Βενεδικτίνες μοναχές από την Κατάνια σκέφτηκαν τη συνταγή και περιέλαβαν φουντούκια από το Πιεμόντε για να τιμήσουν τον Οίκο της Σαβοΐας—εξ ου και το όνομα του κέικ.
Αυτός ο θρύλος εξακολουθεί να είναι ο πιο σημαντικός, αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι το κέικ ήταν δημιουργία ενός τοπικού ζαχαροπλαστείου από το Παλέρμο που το εφηύρε όταν ο Βιτόριο Αμεντέο Β’, ο Δούκας της Σαβοΐας, στέφθηκε βασιλιάς της Σικελίας το 1713.
Μπορείτε να βρείτε την Torta Savoia στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων της Ιταλίας από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο. Το κέικ της Σικελίας χαρακτηρίζεται από στρώσεις από λεπτό παντεσπάνι μπισκότου και φουντούκια και κρέμα σοκολάτας. Όλα καλύπτονται από μια λαχταριστή επικάλυψη μαύρης σοκολάτας.
Μπορείτε να σερβίρετε μια φέτα Torta Savoia με μια κουταλιά φρέσκια σαντιγί και ένα καλό τσάι. Τίποτα καλύτερο για ένα κρύο χειμωνιάτικο απόγευμα με φίλους!
No comments yet.