Valašský frgál: Το Παραδοσιακό γλυκό της Μοραβίας με πλούσιες επικαλύψεις

Valašský frgál: Το Παραδοσιακό γλυκό της Μοραβίας με πλούσιες επικαλύψεις

Γνωστό και ως vdolek, pecák ή lopaták, το Valašský frgál είναι ένα παραδοσιακό, στρογγυλό γλυκό κέικ με επικάλυψη, που παράγεται στην περιοχή της Μοραβίας Βαλάχια, στο νοτιοανατολικό μέρος της Τσεχίας.

Το κέικ έχει διάμετρο περίπου 30 εκατοστά και αποκτά χρυσαφένιο χρώμα όταν είναι έτοιμο.

Στην επιφάνειά του υπάρχει μια θρυμματισμένη στρώση που μπορεί να πασπαλιστεί επιπλέον με ζάχαρη, κανέλα, θρυμματισμένα μπισκότα ή να περιχυθεί με βούτυρο.

Σχεδόν το μισό από το τελικό προϊόν (42-48%) αποτελείται από την επικάλυψη, η οποία μπορεί να είναι φτιαγμένη από αποξηραμένα αχλάδια (η πιο δημοφιλής ποικιλία), μαρμελάδα, φρούτα, τυρί κόρντι, σπόρους παπαρούνας, καρύδια, λάχανο, κολοκυθάκι ή καρότα.

Οι επαλείψεις δεν συνδυάζονται ποτέ μεταξύ τους. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, ζυγίζει από 600 έως 700 γραμμάρια και μπορεί να πωληθεί είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο.

Η συνταγή για αυτή τη λιχουδιά χρονολογείται από το 1826 και συνδέεται με εορταστικές περιστάσεις όπως γάμους, Χριστούγεννα και Πάσχα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση