Yorkshire pudding: Το παραδοσιακό βρετανικό συνοδευτικό για τα κυριακάτικα ψητά

Yorkshire pudding: Το παραδοσιακό βρετανικό συνοδευτικό για τα κυριακάτικα ψητά

Το Yorkshire pudding είναι ένα δημοφιλές βρετανικό συνοδευτικό πιάτο που παραδοσιακά σερβίρεται κατά τη διάρκεια των Κυριακάτικων ψητών. Φτιάχνεται από μια κρεμώδη ζύμη που περιλαμβάνει αλεύρι, αυγά και γάλα ή νερό.

Ενώ κάποιοι μπορεί να το σκέφτονται ως επιδόρπιο, στη Βρετανία, το “pudding” ήταν παραδοσιακά ένα πιάτο βασισμένο στο κρέας, ενώ σήμερα τα puddings υπάρχουν σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές.

Το Yorkshire pudding σερβίρεται είτε πριν το κυρίως γεύμα ως ορεκτικό, είτε συνοδευτικά με αυτό ως συνοδευτικό πιάτο.

Στο παρελθόν, καταναλωνόταν με πηχτό, παχύρρευστο ζωμό, για να χορτάσουν οι άνθρωποι με φθηνά υλικά, ώστε να μην χρειάζεται να φάνε πολύ από το ακριβό κρέας που σερβιρόταν ως κυρίως πιάτο.

Το Yorkshire pudding θεωρούνταν γεύμα των φτωχών και ψηνόταν κάτω από το κρέας ώστε να συλλέγει τα λίπη και τους χυμούς, εξασφαλίζοντας ότι κανένας χυμός δεν θα χανόταν.

Τραγανό εξωτερικά και κρεμώδες στο κέντρο, είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που μπορεί επίσης να ξαναζεσταθεί και να απολαύσει την επόμενη μέρα, μετά το μεγάλο Κυριακάτικο ψήσιμο.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 3 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση