O Δημήτρης Μακρυνιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Aπό μικρός, ανήσυχο πνεύμα, ήθελε να μαθαίνει διαρκώς και να αναζητά τις προκλήσεις. Παρακολουθούσε τη μητέρα του να δημιουργεί γλυκά, με μια απίστευτη διάθεση για πειραματισμό και ονειρευόταν να συνθέσει την δική του μοναδική εκδοχή.

Στα 35 του αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ζαχαροπλαστική και της αφιερώνεται ολοκληρωτικά.

Σπουδάζει στο Παρίσι και την Αθήνα, σε σχολές ζαχαροπλαστικής διεθνούς φήµης όπως οι École Bellouet Conseil, École Professionnelle Lenôtre, L’École du Grand Chocolat Valrhona, École de Pâtisserie de Stéphane Glacier και École Chef d’Oeuvre.

 

Γοητεύται από την γεύση, τα αρώματα και τις υφές των υλικών και αντλεί έμπνευση  από τα πάντα γύρω του.

Όντας θερμός υποστηρικτής της δια βίου μάθησης, αναζητά και μαθαίνει τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής από τους καλύτερους pastry chef παγκοσµίως, όπως ο Stéphane Glacier, ο Christophe Rhedon, ο Johan Martin, ο Guillaume Mabilleau, ο Gianluca Fusto και ο Andres Lara συμμετέχοντας σε σεµινάρια και workshops.

Η δηµιουργικότητα, η επιμονή στην λεπτοµέρεια και η εξαιρετική γνώση του συνδυασμού των υλικών ώστε να απογειωθεί η  γεύση ενός γλυκού, οδήγησαν στη βράβευσή του ως ο Καλύτερος Σεφ Ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα το 2014.

Από το  2015  εμφανίζεται στην ελληνική τηλεόραση ως  pastry chef  σε στήλες ζαχαροπλαστικής δημοφιλών εκπομπών. Τολμώντας να λειτουργεί ανατρεπτικά,  στόχος του είναι να εμπνέει τους θεατές να δημιουργούν ξεχωριστά γλυκά με απλό και εύκολο τρόπο.

Παρέχει συμβουλευτικές και οργανωτικές υπηρεσίες σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και μονάδες εστίασης, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία ολοκληρωμένου μενού, την ανάπτυξη συνταγολογίων αλλά και την επίβλεψη του σχεδιασμού του παρασκευαστηρίου, την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού και την διαχείριση του κόστους παραγωγής.

Διδάσκει σε σχολές ζαχαροπλαστικής και δημιουργεί σεμινάρια για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες λάτρεις της ζαχαροπλαστικής.

Δουλεύει με πάθος και ενθουσιασμό με στόχο τη δημιουργικότητα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα .

Η ζαχαροπλαστική για τον Δημήτρη είναι αγάπη, συναίσθημα, πολιτισμός, προσωπική έκφραση και η φιλοσοφία του εστιάζει ακριβώς σε αυτά.

Στα άμεσα σχέδια του η δημιουργία ενός βιβλίου καθώς και ενός χώρου εστίασης που θα κάνει πράξη το Simple pleasures are treasures.