Κέικ Ολικής Άλεσης Με Μαύρη Σοκολάτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 375 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 200 γρ. χουρμάδες
  • 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ σόδα
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 125 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι το σημείο πριν να πάρει βράση.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τους χουρμάδες και αφήνουμε μισή ώρα.

Αμέσως μετά, τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και αναδεύουμε μέχρι να γίνει μια πάστα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα, που πριν έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Αδειάζουμε σε ταψάκι 25×30 περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση