Βραβευμένη Pizza

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

 
Υλικά
  • 330 ml νερό
  • 5 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 500 γρ. αλεύρι 00 ή σκληρό
  • 12 γρ. αλάτι
  • Mozzarella Arla
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Παρμεζάνα
  • βασιλικό

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε το νερό και την φρέσκια μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η μαγιά.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι μας.
Αδειαζουμε το ζυμάρι μας στον πάγκο εργασίας και με απαλές κινήσεις το δουλεύουμε λίγο ακόμα.
Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

Αφού έχει ξεκουραστεί, το λαδώνουμε και το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη.
Τα κάνουμε ομοιόμορφα μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ που πριν έχουμε λαδώσει.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί το ζυμάρι μας .

Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο το αλευρώνουμε καλά και από τις 2 μεριές και το ανοίγουμε με τα χέρια.
Απλώνουμε σάλτσα της επιλογής μας και mozzarella της Arla.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε και με λίγη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 275 βαθμούς, για περίπου 8-10 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση