Γαλλική Βασιλόπιτα (La Galette des Rois)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 21

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την πίτα

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκος για επάλειψη

 

Υλικά για την κρέμα αμυγδάλου

  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 μεσαία αυγά
  • 180 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 βανίλια
  • 50γρ. κουβερτούρα λευκή ION patisserie
  • 50γρ. κουβερτούρα γάλακτος ION patisserie
  • 50γρ. κουβερτούρα κλασική ION patisserie

 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα, μέχρι να τα πάρει.

Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα, την πούδρα αμυγδάλου και τις κουβερτούρες που έχουμε κόψει εντωμεταξύ σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Στη συνέχεια, σε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε με τη βοήθεια ενός τσερκιού 26-28εκ. Κρατάμε μέσα στο ταψί τη στρογγυλή σφολιάτα και  εν συνεχεία αφαιρούμε το περίσσευμα.

Απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα την κρέμα αμυγδάλου, αφήνοντας περιμετρικά μισό εκατοστό κενό.

Με το ίδιο τσέρκι κόβουμε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Παίρνουμε το στρογγυλό κομμάτι που ετοιμάσαμε και κλείνουμε τη σφολιάτα με την κρέμα αμυγδάλου.

Πατάμε ελαφρώς περιμετρικά, να κλείσουν καλά οι σφολιάτες για να μην τρέξει η κρέμα. Με ένα πινέλο απλώνουμε ένα κρόκο καλά πάνω από τη σφολιάτα μας. Αν δεν θέλουμε να βγει πολύ σκούρα η σφολιάτα μας, ανακατεύουμε τον κρόκο μας με μια κ.σ. γάλα και έπειτα αλείφουμε την σφολιάτα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 21

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Γαλλική Βασιλόπιτα (La Galette des Rois)

  1. Αντωνια Πατερακη 25 Δεκεμβρίου, 2021 at 7:12 μμ #

    Απίστευτη συνταγή. Εύκολη και πολύ νόστιμη.

  2. Πατερακη Αντωνια 27 Δεκεμβρίου, 2021 at 1:11 μμ #

    Απίστευτη συνταγή. Πεντανοστιμη κρέμα αμυγδάλου. Δεν έμεινε τίποτα. Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά.

Αφήστε μια απάντηση