Lemon pie με Κραμπλ Αμυγδάλου

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 3 μεσαία αυγά
  • 2 κρόκους μεσαίων αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 90 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Υλικά για το κραμπλ

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μουλιάσει.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια, σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού.
Λίγο πριν πάρει βράση, κατεβάζουμε από την φωτιά και τον προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
Έπειτα, αδειάζουμε όλο το μείγμα μας στο κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα μας να φτάσει τους 82 βαθμούς.
Αμέσως μετά, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη, το ξύσμα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ για 1 λεπτό και έπειτα καλύπτουμε την κρέμα μας με μεμβράνη που εφάπτεται.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει.

Εκτέλεση για το κραμπλ
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα τριφτό αποτέλεσμα.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.

Αφου κρυώσει το κραμπλ μας, τοποθετούμε μια ποσότητα σε ένα ποτήρι και από επάνω προσθέτουμε την κρέμα μας που έχει κρυώσει, στην ποσότητα που επιθυμούμε.

Τέλος, προσθέτουμε λίγο κραμπλ ακόμα πάνω από την κρέμα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση