Magdalenas (Ισπανικά Κεκάκια)

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 180 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία αυγά
  • 150 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά και σε ένα καθαρό μπολ τοποθετούμε τα ασπράδια με την μισή ποσότητα ζάχαρης.

Ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η μαρέγκα μας.

Πριν σφίξει, προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Προσοχή δεν θέλουμε να γίνει σφιχτή μαρέγκα.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα, προσθέτουμε διαδοχικά τους κρόκους και το ελαιόλαδο.

Αφού γίνει ομοιογενές το μείγμα μας, προσθέτουμε και το αλεύρι με την βανίλια και το μπεικιν πάουντερ.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε και το γάλα.

Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα, που πριν έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.

Μοιράζουμε σε φορμάκια για μάφιν ή μικρές φόρμες σιλικόνης.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα,  για περίπου 17-20 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση