Μιλφέιγ με Καραμελωμένο Ψωμί του Τοστ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την κρέμα

  • 400 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεσαία αυγά
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Υλικά για το καραμελωμένο ψωμί σε φέτες

  • Ψωμί ολικής άλεσης σε φέτες “Κατσέλη 1978”
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
  • 100 γρ. μέλι
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την μισή ποσότητα της ζάχαρης και το ξύσμα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Μόλις ζεσταθεί το μείγμα με το γάλα, το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Αμέσως μετά, επιστρέφουμε στην κατσαρόλα όλο το μείγμα μας και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Εκτέλεση για το καραμελωμενο ψωμί
Σε ένα μπολ, βάζουμε το βούτυρο με το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε όσες φέτες ψωμιού του τοστ θα χρειαστούμε και κόβουμε τις κόρες τους.Με ένα πλάστη απλώνουμε μία μία τις φέτες ψωμιού να γίνουν πολύ λεπτές.
Τέλος, με ένα μαχαιράκι, κόβουμε και ισιώνουμε τις πλευρές, για να δημιουργηθεί ένα τέλειο ορθογώνιο.

Με ένα πινέλο, αλείφουμε την κάθε φέτα ψωμιού με το μείγμα του μελιού μας, τοποθετούμε σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα, για 6 λεπτά.
Αμέσως μετά, γυρνάμε όλες τις φέτες μας και ψήνουμε για αλλά 6 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Στήσιμο μιλφέιγ
Όταν παγώσει η κρέμα μας, την ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ,για να γίνει αφράτη και απλώνουμε την ποσότητα που επιθυμούμε σε μια φέτα ψωμιού.

Καλύπτουμε με άλλη μια φέτα την κρέμα μας και συνεχίζουμε βάζοντας πάλι κρέμα από επάνω από την δεύτερη φέτα ψωμιού.
Τέλος, καλύπτουμε με μια τρίτη φέτα ψωμιού και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση