Υλικά
- 145 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ. κακάο ION
- 140 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεσαίο αυγό
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. ION PATISSERIE λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τις ζάχαρες.
Αφού αφρατέψουν και συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αυγό.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το κακάο που πριν έχουμε κοσκινίσει, το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε για μισό λεπτό και έπειτα, προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα που πριν έχουμε κόψει κομμάτια.
Στη συνέχεια, τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έπειτα, κάνουμε μπάλες των 70 γρ. περίπου και αφού τις πιέσουμε ελαφρώς, τις τοποθετούμε σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Προσέχουμε να αφήσουμε κενό μεταξύ τους.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 10-11 λεπτά.