Σπανακόπιτα Χωρίς Αυγά και Χωρίς Φύλλο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 400 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο και στραγγισμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ baking powder
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ άνηθο ή μαϊντανό
  • Πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι, το βούτυρο που έχουμε λιώσει, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το baking powder και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε με το σπανάκι, που έχουμε ξεπαγώσει και ψιλοκόψει μαζί με τον άνηθο και το κρεμμυδάκι.
Τέλος, προσθέτουμε την φέτα που σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια.
Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και αφήνουμε 15 λεπτά το μείγμα μας να ξεκουραστεί.
Απλώνουμε ομοιόμορφα σε ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση