Tres Leche Σοκολάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για το κέικ

  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 4 μεσαία αυγά
  • 260 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200 γρ. γιαούρτι πλήρες

Για το σιρόπι

  • 240 ml φρέσκο γάλα
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 350 ml γάλα εβαπορέ
  • 30 γρ. κακάο ΙΟΝ

Εκτέλεση για το σιρόπι

Ανακατεύουμε καλά το φρέσκο γάλα με το κακάο.

Μπορούμε να το βάλουμε και στη φωτιά για ένα λεπτό για να διαλυθεί εντελώς το κακάο (δεν θέλουμε να κάψει).

Αφού έχει διαλυθεί το κακάο, προσθέτουμε και τα άλλα 2 γάλατα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει το κέικ μας.

Εκτέλεση για το κέικ

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει. Αμέσως μετά, προσθέτουμε και το γιαούρτι.

Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε σε ταψάκι που πριν έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με λίγο κακάο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά.

Αφού το κέικ μας είναι έτοιμο, του κάνουμε μικρές τρύπες σε όλη την επιφάνεια και όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με όλο το σιρόπι μας.

Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να τραβήξει όλο το σιρόπι.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση