Ζουμερό Κέικ Σοκολάτα με 4 Υλικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά
  • 200 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 5 μεσαία αυγά
  • 140 γρ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα μας μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε έντονα με ένα σύρμα, τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Όταν η γκανάζ μας είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε 3-4 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς.

Αμέσως μετά, αδειάζουμε την γκανάζ μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Αδειάζουμε σε 20αρι ταψάκι, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Ζουμερό Κέικ Σοκολάτα με 4 Υλικά

  1. Μαρία Τριανταφυλλίδου 11 Σεπτεμβρίου, 2024 at 2:48 μμ #

    Συγχαρητήριααααααααα!!!
    Γνωρίζω τη συνταγή και όποτε την έκανα τη λάτρεψαν όλοι! Μερικές φορές βάζω λίγο πιπέρι καγιέν δοκιμάζοντας πάντα! Προτιμώ το πιπέρι καγιέν, και όχι το πιπέρι μαύρο ή λευκό, διότι αφήνει ωραία επίγευση!
    Σας ευχαριστούμε για τις ωραίες και εύκολες συνταγές! Πάντα επιτυχίες!
    Φιλικά,
    Μαρία Τριανταφυλλίδου

Αφήστε μια απάντηση